Policejní mistrovství UNITOP 2010

01.06.2010 22:07

Mistrovství UNITOP České republiky v sálové kopané 2010

Dne 20.4.2010 se konalo v Jablonci nad Nisou Mistrovství Unitop České republiky v sálové kopané. Mužstvo PSK Znojmo se jej již potřetí za sebou zúčastnilo. Na tuto, pro policejní týmy, významnou soutěž byli nominováni Mojmír Meister, Stanislav Hrdlička, Vilém Věrný, Lubomír Mikulášek, Petr Kašpárek, Lukáš Bernát, Martin Hillebrand, Martin Pospíšil a Milan Svačina (oba 1. start na mistrovství).

 

 

Do třetího utkání jsme nastoupili proti pořádajícímu týmu SKP Maják Jablonec nad Nisou. Hned v první minutě po krásné kombinační akci Milana Svačiny a Mojmíra Meistera, kdy si vzájemně opakovaně vyměnili na jeden dotek míč, vstřelil Mojmír Meister gól na 1:0. Tento okamžik ovlivnil průběh zbytku utkání. Od této chvíle jsme se soustředili na obranu a kromě jedné šance jsme soupeře k ničemu nepustili. Ovšem vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo využít žádnou z nabídnutých šancí ke zvýšení skóre, skončilo utkání výsledkem 1:0 pro Znojmo.

Poslední utkání ve skupině jsme hráli proti výběru KŘP Jihočeského kraje. Je nutno říci, že jsme nastoupili proti velmi silnému týmu, který nám velmi dobrým pressingem nedal šanci na dobrý výsledek a utkání skončilo výsledkem 0:0, což stačilo právě našemu soupeři k postupu z druhého místa do semifinále a na nás bohužel díky horšímu skóre zbyl pouze boj o 5. místo.  

V zápase o 5. místo jsme se utkali s SKP FC 158 Praha a bohužel podlehli loňskému vítězi mistrovství 0:1. Je nutno říci, že v tomto utkání se již značně projevila únava týmu a také zklamání z promarněné šance na semifinále. Náš herní projev nebyl ideální. Úvod zápasu jsme však zvládli skvěle. Podařilo se nám soupeře zatlačit a po sériích rohů chybělo málo, abychom soupeři vstřelili gól. Bohužel, po velice pěkné kombinační akci se toto povedlo soupeři a my jsme se na obrat nezmohli.  

Na mistrovství republiky jsme skončili tedy na 6. místě, ale z moravských mužstev jsme byli nejlepší. Bylo vidět, že jsme zúročili zkušenosti z předchozích dvou ročníků a hráli jsme takticky dobře. Je nutné vyzdvihnout výkon našeho brankáře Stanislava Hrdličky, který ve třech utkáních vychytal „0“ a celkově v 5-ti zápasech inkasoval pouhé dvě branky. Pochvalu za výkon si zaslouží ovšem všichni hráči, kteří se mistrovství zúčastnili. Všichni jsme bojovali jako jeden tým a opravdu se na náš výkon dalo dívat. Vzhledem k tomu, že jsme jeli na mistrovství nově s dvěma mladšími hráči, kteří skvěle do týmu zapadli, tak je velká perspektiva toho, že až my starší přestaneme zavazet, tak se třeba dočkáme ještě větších úspěchů našeho týmu.

I ze statistického hlediska jsou výkony našeho týmu slušné. Získali jsme v 5-ti zápasech 7 bodů, poměrem 2-1-2, při celkovém skóre 2:2  .

Jelikož Vám dlužím sdělit, kdo to celé vyhrál, tak tedy … . Celkovým vítězem Mistrovství Unitop České republiky v sálové kopané pro rok 2010 se stalo mužstvo KŘP hl. m. Prahy (náš první soupeř ve skupině), které ve finále porazilo výběr KŘP Jihočeského kraje (našeho posledního soupeře v zákl. skupině).

Závěrem je nutné ještě poděkovat našim sponzorům za poskytnutí propagačních materiálů: městu Znojmo, spol. Ronja a Mona Znojmo. Speciální poděkování patří spol. Nike Factory store, za nadstandardní spolupráci a vytváření skvělých podmínek.

O místě konání mistrovství pro příští rok není dosud rozhodnuto, ale po letošním výkonu si náš tým jistě zaslouží, aby dostal šanci tento skvělý výsledek obhájit, ať bude místo konání kdekoliv. 

 

Pro všechny příznivce našeho mužstva zpravodajství poskytl …..

 

kapitán mužstva Mojmír Meister

Zpět