Policejní mistrovství ve futsale III

28.04.2008 22:18

Dne 25.4.2008 se naše mužstvo zúčastnilo mistrovství UNITOP ČR – 2008 v sálové kopané, které se uskutečnilo v Jablonci nad Nisou. Oproti původním informacím se tohoto mistrovství zúčastnilo pouze dvanáct mužstev sportovních klubů policie a středních policejních škol. Los turnaje proběhl bez účasti zástupců jednotlivých mužstev již během týdne před samotným turnajem. A tento k nám byl nemilosrdný. Byli jsme nalosováni do skupiny „A“. V prvním utkání jsme narazili na loňského medailistu SKPŠ Praha. Náš tým se brzy ujal vedení 1:0 a vzhledem k dalšímu poměrně pozitivnímu vývoji podlehlo mužstvo euforii a snažilo se o výsledku zápasu rozhodnout vlastními silami, namísto zvolení turnajové strategie a vyčkávání na tahy soupeře. Po sérii výpadů hráčů soupeře do naší obrany se podařilo po jedné skrumáži soupeři vyrovnat a od té chvíle se naše hra nesla v duchu nervozity. Ještě hůře jsme na tom byli po inkasování branky na 2:1. V samotném závěru jsme se v zoufalém náporu snažili o vyrovnání výsledku a zvýšení našich postupových šancí. Ovšem namísto vyrovnání přišel z brejku gól soupeře na 3:1 a bylo rozhodnuto.

Dalším našim soupeřem bylo mužstvo PSK SEVER. Toto družstvo prohrálo s našim společným soupeřem 2:1, a tudíž jim k postupu do čtvrtfinále stačila remíza. Na našem soupeři byla znát zkušenost s turnajem podobného rázu, protože svoji taktiku plně podřídil snaze o postup. Objektivně musíme říci, že nás soupeř kromě několika střel ze střední vzdálenosti do žádné větší šance nepustil. A když ke skálopevné obraně přidal jeden gól z brejku, bylo rozhodnuto. Výsledek 1:0 znamenal konec nadějí na postup do čtvrtfinále pro náš tým. Na základě výsledků ze skupiny jsme se umístili na celkovém 11. místě.

A právě v tuto chvíli se ještě jednou vrátím k našemu nešťastnému losu. Obě mužstva, díky nimž naše strastiplná pouť skončila již v základní skupině, hladce vyhrála svoje čtvrtfinálové zápasy s týmy, které postoupily ze skupiny „B“. Mužstvo SEVERU dokonce rozdrtilo tým reprezentující ÚOOZ, vítěze základní skupiny „B“, 7:1.

Doufejme, že toto byla nováčkovská daň, která potkala náš tým, a že v příštím ročníku se již dočkáme nějakého výraznějšího sportovního úspěchu. V letošním ročníku jsme alespoň slavili, díky našim štědrým sponzorům, úspěch na poli diplomatickém. Dalším pozitivem našeho sportovního zájezdu bylo, na rozdíl od téměř všech domácích akcí, že žádný náš hráč nebyl zraněn.

Závěrem lze konstatovat, že naše účast na tomto turnaji splnila naše očekávání, byť po sportovní stránce mělo naše účinkování život jepičí. Tento turnaj nebyl o sportu, ale nenásilnou formou jsme se seznámili s kolegy s jiných regionů a s těmito se vyměnili spoustu nejen životní, ale i služebních zkušeností.

Naše účast v turnaji by byla vyloučena bez pomoci našich sponzorů, kterým patří naše velké díky. A teď tedy ještě jmenovitě: MONA Znojmo, Ampelos (mimochodem, víno prý chutnalo skvěle, u soupeřů mělo skvělý ohlas), městu Znojmu a poté našim stabilním partnerům a to hlavně spol. Transimex, zastoupené panem Čechem a panu Zdeňkovi Hrdličkovi. Bez těchto dvou osob by jsme zřejmě nejeli vůbec nikam, natož do Jablonce nad Nisou.  

                                                                   Mojmír Meister

 

Zpět